عضویت    ورود
ورود به سایت
» » حضور نیروهای یگان حفاظت منابع‌طبیعی در منطقه آتش‌سوزی جنگلی کلاله/ پرواز پهباد برای شناسایی حجم و نقطه دقیق آتش‌سوزی

با حضور جمالی سرپرست مدیریت بحران گلستان صورت گرفت

حضور نیروهای یگان حفاظت منابع‌طبیعی در منطقه آتش‌سوزی جنگلی کلاله/ پرواز پهباد برای شناسایی حجم و نقطه دقیق آتش‌سوزی

طبق گزارش اولیه، آتش‌سوزی از زمین‌های زراعی وصل به جنگل شهرستان کلاله شروع و به عرصه جنگلی و مرتعی این شهرستان سرایت کرد.

 

 

هم‌اکنون نیروهای مردمی، یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیرکل عوامل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، مجتبی جمالی سرپرست مدیریت بحران استان در منطقه آتش‌سوزی حضور و عملیات اطفای حریق در حال انجام است.

 

 

طبق گزارش اولیه اداره کل منابع طبیعی استان گلستان عملیات شناسایی و پرواز پهباد برای برآورد حجم آتش‌سوزی و اعلام نقطه دقیق حریق در منطقه در حال انجام است.

 

 

افزایش دما در چند روز اخیر در سطح استان گلستان، وزش باد شدید گرم و منطقه جنگلی دست کاشت سوزنی برگ و مرتع باعث شده که در چند نقطه از شهرستان کلاله از جمله روستاهای «پاشایی» و «فراغی» آتش‌سوزی نقطه‌ای به وقوع بپیوندد که هم اکنون بنا به گزارش اداره کل منابع طبیعی اوضاع تحت کنترل است.

 

 

پیش از این سرپرست مدیریت بحران استان گلستان از ضرورت معرفی سامانه ۱۵۰۴ و تشدید برنامه‌های حفاظتی در ایام تابستان خبر داده بود.

 

 

مجتبی جمالی در جمع کارکنان اداره کل منابع طبیعی استان گلستان تاکید کرد: باتوجه به اهمیت سرعت عمل و اقدام به موقع در اطفای حریق از همه شهروندان درخواست می‌شود اگر در هر مسیری از جنگل و مراتع دود یا آتش مشاهده کردند بلافاصله به بخشداری‌ها، دهیاری و مدیریت بحران اطلاع دهند تا اقدامات امدادی صورت گیرد.

 

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان نیز در آن جلسه گفت: هفت ماه ابتدای سال، زمان مستعد برای حریق در سطح جنگل‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی به حساب می‌آید.

 

 

ابوطالب قزلسفلو اظهار کرد: در سال گذشته شاهد بودیم که در یک روز ۲۳ مورد آتش‌سوزی براثر بی‌احتیاطی در سطح جنگل‌های استان گلستان رخ داده است.

 

 

 

 

وی تصریح کرد: رویکرد اصلی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال اخیر مشارکت مردم، فرهنگ‌سازی و جامع‌نگری در موضوعات مربوط به منابع طبیعی است زیرا حجم کار این سازمان به گونه‌ای است که بدون مشارکت و همراهی مردم امکان حفظ و حراست این سطح جنگل وجود ندارد و منافع این عرصه‌های طبیعی به عموم مردم بر می‌گردد برای همین نیاز به این مشارکت مردمی وجود دارد.

 

 

هیچ منطقه‌ای از کشور به اندازه استان گلستان درختان سوزنی برگ ندارد، جنگل‌های استان گلستان جزو جنگل‌های هیرکانی و خزری است و از جمله جنگل‌هایی است که در آن تعداد قابل توجهی از گونه‌های سوزنی‌برگ که بازمانده از دوران سوم زمین‌شناسی است، وجود دارد.

 

 

سه گونه سوزنی‌برگ سرخدار، زربین و تویا بومی استان گلستان هستند، پس از عصر یخبندان بسیاری از گونه‌های سوزنی برگ از بین رفتند، در استان گلستان چندین گونه از درختان سوزنی‌برگ به همراه بسیاری از انواع درختان پهن‌برگ وجود دارد که از نوع درختی و درختچه‌ای هستند.

 

 

گفتنی است ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر از جنگل‌های استان گلستان با مزارع کشاورزی در استان هم‌مرز هستند.

 

 

استان گلستان دارای حدود ۴۵۲ هزار هکتار جنگل است که از این میزان ۷۵ هزار هکتار آن جنگل‌های سوزنی‌برگ دست‌کاشت است و مابقی را جنگل‌های پهن برگ هیرکانی تشکیل می‌دهد که از منطقه نوکنده شروع می‌شود و تا حوزه «گلیداغ» در شرق استان ادامه دارد.


بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
  • نویسنده : admin3
  • بازدید : 592
  • نظرات : 0
  • کد خبر : 464

نظرات این مطلب :


نام شما
ایمیل شما


سوال : دو منهای یـک؟ ( جواب بصورت عدد نوشته شود )
پاسخ :*

حدیث روز

امام حسین (ع) می فرماید : هيچ كس روز قيامت در امان نيست ، مگر آن كه در دنيا خدا ترس باشد.

آرشیو

پیوندها

آمار

آمار بازدید
بازدید امروز: 12
بازدید دیروز: 164
بازدید ماه:587
بازدید سال:5944
بازدید کل:8780469